Кламер БГ - Новини: Службите имат данни, че Русия плаща по 4000 лв месечно на обществени говорители

Службите имат данни, че Русия плаща по 4000 лв месечно на обществени говорители

България

|
Съб, 02 Юли 2022г. 12:59ч.
Службите имат данни, че Русия плаща по 4000 лв месечно на обществени говорители

снимка БГНЕС

Има обществени говорители, които получават плащания, включително от руската държава – 4000 лева на месец. Това съобщи шефът на политическия кабинет на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова в интервю за “Дарик радио“.

Тя уточни, че това са данни, с които разполагат българските служби. Парите са давани на български политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица. Те са получавали заплащане директно от руската държава, за да формират обществено мнение с руските опорки.

"На всички, които безплатно плюете по ЕС и НАТО, както и подкрепяте действията на Путин в Украйна, да знаете. Набутали сте се. На тези, които ви надъхват за това им се плаща. Месечно", допълни тя.

Според нея част от публичните говорители се използват, за да може обществото да бъде объркано, да се получи заиграване с погрешни разбирания и страхове

Тя каза, че чуждите интереси, които са "маскирани като национален интерес", са червена линия за "Продължаваме промяната".

"Представете си, че ултиматумът на г-жа (Елеонора) Митрофанова не идваше от нея, а от някой друг чужд посланик. Ако идваше от Норвегия, от турския посланик, ако идваше от гръцкия посланик...Дали щяха тези политически сили да реагират по този начин?... Никой посланик няма право на съвременна България да й казва "До 12 часа ще направиш Х или Y", каза Бориславова.

Тя заяви, че Русия не може да ни обявява за неприятелска държава и да ни спира едностранно газа, въпреки действащите договори, а после да не очаква остра реакция от България.

mediapool.bg