Кламер БГ - Новини: Радев се срещна и с германския посланик

Радев се срещна и с германския посланик

България

|
Четв, 22 Апр 2021г. 17:17ч.
Радев се срещна и с германския посланик

Президентът Румен Радев се срещна в четвъртък с посланика на Германия у нас Кристоф Айххорн, ден след като разговаря с американската посланичка Херо Мустафа.

Двустранното икономическо партньорство, перспективите за устойчиво развитие на бизнес климата в България, както и потенциалът за повишаване на добавената стойност в производствата, създадени с германски инвестиции у нас, са били сред акцентите на срещата между държавния глава и германския дипломат, се посочва в съобщението на правителствената пресслужба.

Обща бе оценката, че голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България, посочиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред останалите обсъдени тема са "енергийната трансформация в рамките на ЕС и подходите за изграждане на модерна и въглеродно неутрална енергетика, като се отчитат и социалните аспекти на този дългосрочен процес, също бяха обсъдени по време на срещата".

Двамата размениха мнения и по политиката на разширяване на Европейския съюз, както и за провеждането в София на предстоящата среща на върха на инициативата "Три морета", на която Германия е стратегически партньор, съобщават още от "Дондуков" 2.

Преди ден Радев обсъди подобни теми и с американската посланичка Херо Мустафа.

mediapool.bg