Кламер БГ - Новини: Пиян шофьор блъсна и уби полицай край Стралджа

Пиян шофьор блъсна и уби полицай край Стралджа

България

|
Вт, 27 Септ 2022г. 13:30ч.
Пиян шофьор блъсна и уби полицай край Стралджа

Снимка: БГНЕС

Полицай е починал след като е бил ударен от кола, докато е проверявал мигрант. Инцидентът е станал в понеделник вечерта близо до село Маленово. Кметът подал сигнал, че по пътя пеша се движи мъж, който приличал на чужденец. На място бил изпратен полицейски патрул. Униформеният започнал проверка и разговор мъжа. Двамата стояли извън пътното платно, когато кола връхлетяла и ударила униформения. По-късно 31-годишният полицай починал.

Шофьорът на колата, която го ударила, е арестуван за 24 часа. Той е дал положителна проба за алкохол, съобщи зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. Според първоначалната информация са засечени над 1,2 промила, което се наказва със затвор.

Задържаният има и предишни нарушения, казаха още от МВР. Шофирал е без колан и без задължителна застраховка. Книжката му е била отнемана преди години. Не е криминално проявен.

Очаква се на 44-годишния мъж да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата ще настоява той да остане за постоянно в ареста.

mediapool.bg