Кламер БГ - Новини: Ню Йорк въведе ограничения за притежаване на оръжия

Ню Йорк въведе ограничения за притежаване на оръжия

България

|
Съб, 02 Юли 2022г. 15:05ч.
Ню Йорк въведе ограничения за притежаване на оръжия

Ню Йорк въведе ограничения за притежаване на оръжия

Ню Йорк въведе редица ограничения за притежателите на огнестрелни оръжия, след като щатският сенат одобри закон, който покачва възрастта за покупка на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години. Отделно се забранява носенето на оръжия на обществени места като "Таймс Скуеър", обществения транспорт, паркове, болници, стадиони и детски градини, пише в. "Ню Йорк Поуст".

Според новия закон кандидатстващият за разрешително за оръжие вече ще трябва да дава на щатските власти информация за акаунтите си в социалните мрежи, да докаже способността си да борави с оръжие, както и да осигури препоръки, че има уравновесен характер.

"За мен това е олицетворение на това какво означава да си американец. В чест на уикенда за 4 юли очаквам с нетърпение да подпиша законодателството, веднага щом бъде финализирано", каза губернатор на щата Кати Хокъл.

Законът бе приет на извънредна законодателна сесия след знаково решение на Върховния съд от миналата седмица, което отхвърли строгите правила на Ню Йорк за лицензиране на оръжията.

mediapool.bg