Кламер БГ - Новини: Карадайъ: За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим

Карадайъ: За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим

България

|
Нед, 16 Май 2021г. 19:45ч.
Карадайъ: За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим

За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим, чрез него "политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програма и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза да изпълнява ясна програма."

За това се е обявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентърът на Движението след проведеното в неделя първо присъствено заседание на ЦС на партията от началото на пандемията.

Да има минимални корекции в листите за предстоящите избори и сходна кампания, са част от решенията, които е взел Централният съвет.

"Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания", е отбелязал Карадайъ.

Той е посочил също, че ДПС ще има кампания за обучение с партийните структури и младежката организация за машинното гласуване. Председателят на политическата сила е убеден, че за партията му вот по този начин няма да е "по-голям проблем отколкото за всички останали партии".

Карадайъ е дал пример с община Сърница и с.Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

По време на заседанието, освен анализ на изминалите парламентарни избори на 4 април, е бил даден и старт на подготовката за предстоящия предсрочен вот на 11 юли. Членовете на ЦС са приели критериите за номинации за народни представители, сред които кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

mediapool.bg