Кламер БГ - Новини: Здравният министър смени ръководството на болница “Лозенец“

Здравният министър смени ръководството на болница “Лозенец“

България

|
Пет, 21 Ян 2022г. 15:54ч.
Здравният министър смени ръководството на болница “Лозенец“

Здравният министър смени ръководството на болница “Лозенец“

Министърът на здравеопазването Асена Сербезова смени ръководството на бившата правителствена болница "Лозенец". Досегашното ръководство бе назначено от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, но членовете на Съвета на директорите бяха в конфликт както едни с други, така и със самия Кацаров.

Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на съвета на директорите на "Лозенец", като за нови членове са определени д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов.

Този борд е назначен за срок до провеждането на конкурс, по реда на Закона на публичните предприятия.

Д-р Стоянов е избран за изпълнителен директор на лечебното заведение. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата. Той заменя на поста назначения от служебния здравен министър Стойчо Кацаров Радосвен Горнев.

Станимир Михайлов ще е независим член и председател на съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.

Представител на държавата ще бъде магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

Още с встъпването си в длъжност Сербезова спря започнатото от Кацаров сливане на "Лозенец" и Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

mediapool.bg