Кламер БГ - Новини: Жена е убита в София точно преди протеста "Нито една повече"

Жена е убита в София точно преди протеста "Нито една повече"

България

|
Четв, 25 Ноем 2021г. 21:37ч.
Жена е убита в София точно преди протеста "Нито една повече"

Жена е убита в София точно преди протеста

Млада жена е била убита в столицата около 14.30 часа в София. Инцидентът е станал в изоставена сграда, намираща се на ул. "Боян магесник" в столичния квартал "Слатина". За убийството е задържан 28-годишният приятел на жената, съобщава БНР.

След подадения сигнал полицията е отишла в изоставената сграда и е открила безжизненото тяло на жената, както и нейният приятел. Той не е избягал от местопрестъплението и е бил арестуван.

Все още се изясняват се причините за инцидента. Не е ясно дали може да се говори за някакъв вид на домашно насилие или за убийство в състояние на афект, допълва националното радио.

Малко по-късно през деня бе планираният Национален протест под надслов "Нито една повече", който се проведе в Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените – 25 ноември от 18.30 часа пред Съдебната палата в София.

Протестът бе съпътстван и от отворено писмо към новоизбраните депутати и президент за предприемане на незабавни мерки за борба с насилието на жени и домашното насилие.

Действията са провокирани и от поредните два случая на тежко насилие от последните дни. 33-годишната млада майка Евгения Владимирова от София бе убита по особено жесток начин от своя съпруг, който с помощта на баща си е сложил тялото ѝ в куфар и го е изхвърлил в покрайнините на Перник.

Няколко дни по-късно се разбра и за случай от град Цар Калоян, при който 17-годишно момиче бе изнасилено, жестоко пребито и подпалено от 25-годишен мъж, неин роднина, който преди това изнасилил и майка ѝ.

mediapool.bg