Кламер БГ - Новини: "Една невинна българка срещу Системата" нарече Трифонов национален предател

"Една невинна българка срещу Системата" нарече Трифонов национален предател

България

|
Четв, 23 Юни 2022г. 16:00ч.
"Една невинна българка срещу Системата" нарече Трифонов национален предател

Гергана Червенкова, Снимка: БГНЕС

Гергана Червенкова, която преди години бе заплашена от екстрадиция в САЩ, нарече Слави Трифонов национален предател. В пост във фейсбук страницата й тя и съпругът и Димо заявяват, че лидерът на ИТН е част "от мафиотизираното статукво".

"Познаваме хора които гласуваха за него само защото ни помогна. За тези от вас които са го направили, благодарим ви, но не е трябвало да го правите и Ви апелирам да не го правите за в бъдеще. Независимо от помощта му, бъдещето на децата ни, на България е по – важно. Благодарим му за това, че се застъпи, но категорично се противопоставяме срещу действията и продажността му в момента".

Червенкова бе арестувана през 2012 г. заради дело за незаконна продажба на медикаменти в САЩ. Тя бе задържана от ГДБОП и прекара няколко месеца в ареста. Червенкова обаче беше само редови служител във фирмата, обект на разследване от американските власти.

Семейството й започна медийна кампания, а Слави Трифонов, който тогава водеше предаване в бТВ, застана на нейна страна. Основна мишена на критиките бе вътрешният министър по онова време Цветан Цветанов. Въпреки че срещу Червенкова нямаше почти никакви доказателства, той обвърза предаването й на щатските власти с евентуално отпадане на визите за България. В крайна сметка САЩ оттеглиха искането за екстрадиция, а Червенкова бе освободена.

"Но от тогава насам мина много време, много неща се случиха… Слави търсеше конфронтацията с Бойко, oсмиваше правителството му и се репчеше иззад бюрото си в мачо стил "ела ми бе, ела ми"… И Бойко дойде и седна на диванчето, а Слави се спихна... До там беше Слави достойния, смелия и безкористния за нас. Тогава изгря Слави политикът. И си направи партия, и ни заблуждаваше че ще бъде един от нас, и че ще работи за нашето благо, и т,н, И Т.Н … От "Бойко" момента в нас се загнезди горчивината в устата, че май ни е помогнал от популизъм", посочват те.

Сега Червенкова и съпругът и критикуват Трифонов, който изигра основа роля в падането на правителството на Кирил Петков. Те са недоволни и от репликата на Тошко Йорданов, който заяви, че депутатите на ИТН трябвало да гласуват, "както сме се разбрали".

"Как се разбрахте г-н Йорданов? Да продадете България, да съсипете и малкото възможности, които имаме да изстържем мафията от нашата родина? Да прогоните и малкото достойни българи, които останаха? Да ограбите и малката надежда, че децата ни ще се завърнат в България един ден, и че ще могат да живеят достойно, без да са "наш човек"? Къде ви е срамът? Защо предадохте надеждите на хората за достоен живот? Защо убивате демокрацията и свободата ни? Как сте, спите ли добре?!!", пишат те.

mediapool.bg