Кламер БГ - Новини: Държавният резерв: Спокойно, кашкавалът е наличен

Държавният резерв: Спокойно, кашкавалът е наличен

България

|
Пет, 23 Апр 2021г. 17:08ч.
Държавният резерв: Спокойно, кашкавалът е наличен

Количествата кашкавал, които трябва да се съхраняват в мандрата в гр. Елена, са били възстановени след проверки и глоби, наложени от агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Това е записано в изявление на институцията. Преди дни стана ясно, че фирмата-собственик на предприятието "Агромилк Протеин" е обжалвала пред съда глобата от 7 хил. лв., но санкцията е била потвърдена.

При проверки в края на 2019 г. и началото на 2020 г. е установено, че от складовете на предприятието липсват близо 38 тона кашкавал. От фирмата не дават обяснения. Пред съда твърдят, че са прекратили договора си с държавния резерв, но според съдиите доказателствата по делото сочат обратното.

Глобата от 7 хил. лв. е близка до предвидения в закона минимум. В изявлението си от резерва посочват, че целта на санкцията не е да компнесира в реални размери липсващите количества кашкавал, чиято цена е в пъти по-висока.

"През 2020 г. цялото количество кашкавал, съхранявано от "Агромилк Протеин" ООД, е възстановено и щети за държавния бюджет няма", твърдят те.

От държавната агенция твърдят още, че представената в медиите информация за случая е невярна. Те обаче не посочват кое точно не отговаря на истината.

mediapool.bg