Кламер БГ - Новини: Борисов върна мандата: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента (видео)

Борисов върна мандата: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента (видео)

България

|
Пет, 23 Апр 2021г. 12:46ч.
Борисов върна мандата: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента (видео)

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство. Отиването в президентството бе предшествано от пореден фейсбук-монолог на лидера на партията Бойко Борисов. Според него опозиционните сили няма да направят правителство и ще бъде назначен служебен кабинет.

Мутрите си вкараха адвокатите

В петък рано сутринта Борисов се включи на живо във фейсбук. В компанията на кандидата за премиер на ГЕРБ Даниел Митов, шефката на парламентарната група Десислава Атанасова, бившия председател на парламента Цвета Караянчева и столичния кмет Йорданка Фандъкова той разкритикува "Демократична България" и "Има такъв народ", които отказаха да преговарят с тях. Борисов попита какво не им е харесало в преговорния екип.

"Най-лесно е да откажеш разговор и среща, защото на тези срещи трябва да дадеш аргумент "за" и "против", заяви той.

Премиерът в оставка, в отпуск и болнични разчете получените гласове на изборите и обясни, че народът искал ГЕРБ в управлението, но искал някой да ги контролира.

"Това, което приехте, е абсурд, адвокатите на мутрите, щото мутрите си вкараха адвокатите, до обед техните кантори ще защитават престъпниците, следобед привикват главния прокурор и върховния съдия да им се отчете по тея дела, те там ще ги мачкат", заяви Борисов.

Ден по-рано парламентът реши, че главният прокурор може да бъде изслушван на всеки три месеца в парламента. Борисов се възмути, че и съдиите щели да бъдат смачкани в народното събрание, но именно неговите депутати одобриха привикването им въпреки съпротивата на "Демократична България".

Тия трябва да ги държим максимално

Опозиционните партии нямат никакъв капацитет, дори юридически, заяви още Борисов. Той обясни, че вече се върнали забравени порочни практики като гласуване с чужди карти. Той нареди на депутатите: "Приемете им всичко" по повод идеите за електронно и гласуване по пощата.

"Тези трябва да ги държим максимум, да ги вижда народът за какво става въпрос", обобщи премиерът.

mediapool.bg