Кламер БГ - Новини: Борисов: Пак няма да направят правителство

Борисов: Пак няма да направят правителство

България

|
Съб, 16 Окт 2021г. 15:40ч.
Борисов: Пак няма да направят правителство

Борисов: Пак няма да направят правителство

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов прогнозира, че и след третите парламентарни избори за тази година няма да се състави редовно правителство.

„Пак няма да направят правителство. Защото няма отговорни парии, няма сериозни хора. Отсега започват да говорят кой с кого, а после се отричат. Нищо срамно няма да се водят преговори. Както ни отреди народът – първите правят правителство. Това е в демократичния свят. Последните са опозиция. Ако трябва в България винаги сме наобратно – нека последните направят правителство, а първите да са опозиция. Да видим как ще управляват тогава”, каза Борисов.

По-рано тази седмица „Демократична България“ обвини ГЕРБ и ДПС, че се опитват служебно да елиминират обединението от участие в изборите в няколко избирателни района. Тази позиция на обединението дойде, след като ЦИК отказа регистрацията на листата на ДБ в Стара Загора заради това, че е внесена с електронен подпис. Според мнозинството в комисията документите за листата трябва да са подписани на ръка, а според обединението е-подписът е равностоен на саморъчния. В същия ден предложеният от ГЕРБ за член на ЦИК Красимир Ципов поиска да бъде извършена проверка дали има други листи, които са регистрирани с е-подпис с идеята и техните регистрации да бъдат преразгледани и отменени.

Изглежда обаче позицията на ГЕРБ рязко се е променила. Борисов обяви, че издигнатите от партията му членове на ЦИК ще подкрепят „Демократична България“, за да останат листите им регистрирани.

„Разговарял съм с нашите представители в избирателната комисия.Само 4 човека в избирателната комисия са от ГЕРБ. Христо Иванов и Атанасов да знаят, че утре когато взимат решения 4 гласа ще имат от ГЕРБ да могат да се явят на избори“, каза Борисов.

По повод внасянето на плана за възстановяване, той каза: „От вчера имаме една новина, която 85% е добра, а 15% е лоша. Добрата новина е, че предложенията на Киро и Асен не са приети и 85% от плана е нашия план, който ние предложихме. Защо им трябваха 6 месеца да се мотаят? Защото трябваше да защитят, особено в енергетиката, лобистки и корпоративни интереси“.

Борисов каза още, че партията му била в добра кондиция, "въпреки терора, налаган от служебния вътрешен министър Бойко Рашков".

mediapool.bg