Кламер БГ - Новини: Българин е арестуван за разпространение на детско порно

Българин е арестуван за разпространение на детско порно

България

|
Ср, 17 Ноем 2021г. 14:00ч.
Българин е арестуван за разпространение на детско порно

Българин е арестуван за разпространение на детско порно

Българин на 48 години е бил арестуван по подозрение в разпространение на детска порнография, съобщи шефът на националното следствие Борислав Сарафов. Той е задържан след съвместна операция с американското правосъдно министерство. Според него става дума за международна група. Обвинения вероятно ще бъдат повдигнати и на американски граждани.

"Той е обвинен за реклама и разпространение на детска порнография, тъй като е действал като администратор на сайт, който е съдържал на 4,5 млн. снимки и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата са от Молдова и Украйна", каза Сарафов.

Според данните на разследващите въпросният сайт е генерирал около 9.5 млн. долара приходи. Арестуваният българин е получил около 500 хил. долара.

"Българинът ще бъде предаден за съдене в САЩ, където го чака присъда от минимум 50 години затвор. Честно казано, предпочитаме да го съдят там. Ние тук ще преследваме българите, които са ползватели на този сайт. Никой да не си мисли, че е анонимен. Следим всичко, знаем кои са и къде се намира", посочи Сарафов.

mediapool.bg