Кламер БГ - Новини: Епъл ще пусне нов, по-евтин айФон от февруари

Епъл ще пусне нов, по-евтин айФон от февруари

Технологии

|
Ср, 22 Ян 2020г. 14:56ч.
Епъл ще пусне нов, по-евтин айФон от февруари

Епъл (Apple) планира да започне сглобяването на нов, по-евтин модел смартфони айФон (iPhone) през февруари, съобщава Блумбърг, като се позовава на източници. Компанията се стреми да разшири присъствието си на пазара преди да пусне моделите си, работещи с 5 Джи (5G) технологията по-късно през годината.

По данни на агенцията калифорнийската компания планира да представи официално новия телефон още в началото март.

Работата по сглобяването ще бъде поделена между Хон Хай присижън индъстри (Hon Hai Precision Industry), Пегатрон (Pegatron) и Уистрон (Wistron).

Това ще бъде първият по-евтин модел айФон след пускането на айФон ЕсИ (iPhone SE). Ще изглежда като айФон 8 от 2017 година с 4.7-инчов екран.

АйФон 8 все още е на пазара и в момента се продава за 449 долара. Епъл продаваше айФон ЕсИ за 399 долара, когато го пусна през 2016 година.

Очаква се новият телефон да има система за разпознаване с пръстов отпечатък Тач АйДи (TouchID), вградена в бутона Хоум (Home).

Няма да има система за лицево биометрично разпознаване, но ще има същия процесор като водещия модел на компанията айФон 11 (iPhone 11), съобщи БТА.

По-достъпните модели айФон се оказаха популярни сред потребителите, включително най-новия айФон 11, чиято начална цена е с 50 долара по-ниска, отколкото типичните за Епъл цени.

Епъл планира да представи по-късно през годината няколко нови, скъпи айФона, които ще работят с 5 Джи технология, ще имат по-бързи процесори и нова 3-Де камера.

По-евтините предложения може да помогнат на Епъл да се конкурира по-добре на бързорастящи нововъзникващи пазари като Индия.

Смартфоните АйФон все още се продават трудно в тази страна, която е залята от по-евтините конкуренти с операционна система Андроид (Android), продавани за под 200 долара.

mediapool.bg