Кламер БГ - Новини: Иран и Русия засилват сътрудничеството си в областта на медиите

Иран и Русия засилват сътрудничеството си в областта на медиите

Свят

|
Съб, 12 Авг 2023г. 17:37ч.
Иран и Русия засилват сътрудничеството си в областта на медиите

Иран и Русия засилват сътрудничеството си в областта на медиите

Руският държавен телевизионен оператор "Спутник" сключи споразумение за сътрудничество с иранската информационна агенция "Тасним", с което медийните сектори на двете страни се сближават, съобщиха в събота от агенцията, предаде ДПА.

"Тасним" се счита за говорител на влиятелния ирански Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР).

Според информацията представители на двете медийни компании са подписали споразумение за сътрудничество по време на видео разговор. За сделката съобщиха и руски медии.

"Тасним" не обясни в какво на практика ще се изразява това сътрудничество. Целта е да се "засили сътрудничеството в медийните дейности на световната сцена", заяви агенцията.

Ръководителят на нюзрума Абдоллах Абдоллахи приветства сътрудничеството като важна стъпка в противодействието на "западната хегемония".

Каналът "Спутник" беше забранен в Европейския съюз, след като Русия започна тоталната си война срещу Украйна.

В условията на международни санкции Иран и Русия разшириха сътрудничеството си в икономическата и военната област, припомня ДПА.

Според западните разузнавателни служби Ислямската република освен всичко друго подкрепя Москва с т.нар. безпилотни самолети камикадзе във войната срещу Украйна. Техеран отрича това.

mediapool.bg