Кламер БГ - Новини: Пол Маккартни твърди, че Джон Ленън е виновен за разпадането на "Бийтълс"

Пол Маккартни твърди, че Джон Ленън е виновен за разпадането на "Бийтълс"

Общество

|
Пон, 11 Окт 2021г. 16:33ч.
Пол Маккартни твърди, че Джон Ленън е виновен за разпадането на "Бийтълс"

Пол Маккартни по време на концерт в Сао Пауло, Бразилия, през март 2019, сн. ЕПА/БГНЕС

Засягайки отново темата за разпадането на "Бийтълс", Пол Маккартни категорично опровергава предположението, че той е виновен за "гибелта" на легендарната ливърпулска четворка, предаде Асошиейтед прес.

Гостувайки в епизод на предаването "This Cultural Life" на Радио 4 на BBC, който предстои да бъде излъчен на 23 октомври, Маккартни споделя, че Джон Ленън е бил този, който е искал да разпусне "Бийтълс".

"Не аз предизвиках раздялата. Беше нашият Джони", казва Пол.

Феновете на групата отдавна обсъждат кой е виновен за разпадането на легендарните "Бийтълс", като много от тях обвиняват Пол Маккартни. Маккартни обаче твърди, че желанието на Джон Ленън да "се освободи" е основният двигател зад раздялата.

Музикантът казва, че объркването относно раздялата е било допуснато, защото мениджърът им е помолил членовете на групата да мълчат, докато не сключи редица бизнес сделки.

Интервюто на Пол Маккартни предшества шестчасовия документален филм на Питър Джаксън, описващ последните месеци на групата. Филмът "The Beatles: Get Back", който ще излезе през ноември по Дисни плюс, със сигурност ще преразгледа разпадането на легендарната ливърпулска четворка. Коментарите на Пол Маккартни са съобщени първо от "Обзървър".

Запитан от интервюиращия Джон Уилсън за решението да се оттегли сам, Маккартни отвръща: "Спрете точно тук. Не аз съм човекът, който предизвика раздялата. О, не, не, не. Един ден Джон влезе в една стая и каза: "Напускам Бийтълс". Това провокира ли раздялата или не?"

Маккартни изразява тъгата си от разпадането, споделяйки, че групата все още е правила "доста добри неща".

"Това беше моята група, това беше моята работа, това беше моят живот. Затова исках това да продължи", допълва Пол Маккартни.

mediapool.bg