Кламер БГ - Новини: Пеликани канят на купон край Атанасовското езеро

Пеликани канят на купон край Атанасовското езеро

Общество

|
Четв, 23 Юни 2022г. 17:03ч.
Пеликани канят на купон край Атанасовското езеро

Пеликани канят на купон край Атанасовското езеро

Пеликаните властелини на Атанасовското езеро и Българска фондация "Биоразнообразие" канят любителите на природата и обикновените купонджии на специално благотворително събитие в полза на водоплаващи птици, което ще се състои в петък - 24 юни, от 18 часа на лятното пространство симБиотично на брега на езерото, съобщиха организаторите.

"Нека заедно се повеселим, но и отворим сърцата си, за да помогнем на къдроглавите любимци", канят те съпричастните към каузата и забавленията.

Сезонът се открива с наелектризиращ концерт на бургаските Rock Acoustic с Ясен Димитров, Георги Русев и Тодор Тодоров, както и с музиката на младите и обещаващи Kris Gran и OnTheTree.

Освен това ще има Арт базар, на който гостите могат да си закупят произведения на местни творци от всички възрастови групи – плетива, бижута, картички, керамика и др. Ще има интерактивна танцова работилница, която ще раздвижи публиката. Ще има благотворителна разпродажба на рисунки на птици и снимки на пеликани.

Специален гост ще бъде „Моят съсед Пеликана“, измайсторен и раздвижен от куклената актриса Неделина Роселинова.

Няма как купонът да мине без вкусна храна и студени напитки, затова са поканени приятелите от пекарна "Зорница" и Пивоварната, които също ще дарят за пеликаните.

Тази година събитието ще подкрепи кампанията "Да дарим за къдроглавия властелин на езерата". Това е една от най-забележителните и едри европейски птици, но няма друг такъв голям европейски град като Бургас, където хората могат да се насладят на красотата на огромните пеликани, подредени в стройни редици над главите им.

Пеликаните са любимци на бургазлии и са емблематични за града, затова от фондация "Биоразнообразие" искат заедно с всички заинтересовани граждани да помогнат за опазването им и да разкажат интересната история на пеликаните – защо са толкова важни, какво ги заплашва и какво може да се направи за тях.

"Елате ни на гости на "симБиотично", покрай водите на Черно море и Атанасовско езеро, и ни помогнете за каузата на къдроглавия властелин на езерата", канят организаторите и обещават незабравимо петъчно парти край езерото.

Входът за събитието е срещу дарение. Всички участници ще дарят процент от продажбите си в полза на пеликаните. Подробности за участниците във Фейсбук събитието.

Проявата е подкрепена от програма "Развитие на дарителството на местно ниво" от Сдружение "Платформа АГОРА" и Фондация "Америка за България".

mediapool.bg