Кламер БГ - Новини: Грижа за кожата през зимата

Грижа за кожата през зимата

Общество

|
Четв, 13 Ян 2022г. 11:00ч.
Грижа за кожата през зимата

През зимата грижата за кожата изисква повече време и усилия, защото е изложена на екстремни условия като студ, вятър и ярко слънце. Без съмнение, те оказват сериозно влияние върху състоянието ѝ. Ниската влажност на въздуха навън буквално си присвоява влага от епидермиса, а когато сте на закрито - топлината го изсушава. В следствие на тези фактори, кожата често става суха, лющеща се и сърбяща, което води до напукване и рани.

Хидратирайте кожата редовно

Една от основните предпоставки за здрава и красива кожа е редовната хидратация. Естествените масла, които тя произвежда, спомагат за нейната защита, но за да я запазите хидратирана, е важно да избягвате дългите вани и душове и да използвате топла вместо гореща вода. След къпане, подсушете добре и нанесете обилно хидратиращ крем или мляко за тяло, което ще я подхрани и ще създаде у вас чувство на свежест и комфорт.

Добра идея е да поставите овлажнител във вашия дом, за да се противопоставите на прекомерното изсушаване на въздуха в помещението. Можете също да увеличите приема на питейна вода, което ще допринесе за естествената хидратация на кожата ви.

Използвайте подходяща козметика

Когато сте навън, подбирайте козметика, съобразена с климатичните условия и използвайте слънцезащитен крем с подходящ UV фактор. Това, че е зима, не означава, че слънцето не влияе зле на лицето ви. Напротив, слънчевите лъчи, които снега отразява, оказват неблагоприятно въздействие върху вашата кожа, затова тя се нуждае от постоянна защита. Подходящите за тази цел продукти можете да намерите в онлайн магазин MAKEUP, който се грижи за вашата перфектна визия.

За дълготрайна хидратация, може да използвате овлажнител на маслена основа, който със сигурност ще ви създаде чувство на мекота и комфорт. Помислете също за няколко дълбоко овлажняващи процедури, които ще се отразят добре на по-сухите зони от вашето тяло, като ръце, крака, лакти, колене и устни. Памучното бельо и дрехи също задържат естествената влага в кожата по-дълго и създават приятно усещане.

Ако обичайното ви почистващо средство за лице съдържа изсушаващи съставки като гликолова или салицилова киселина, може да го замените с по-хидратиращо през зимните месеци. След завършване на почистването, тонизирайте и овлажнете лицето в рамките на 30 секунди, за да избегнете по-нататъшна дехидратация.

Обръщайте внимание на детайлите

Подхождайте с необходимото внимание към детайлите, защото през зимата кожата е по-чувствителна и ако имате кожно заболяване като екзема или псориазис, се старайте да избягвате всякакви дразнители или алергени, за които знаете, че влошават състоянието ѝ.

И още нещо изключително важно - не забравяйте, че каквито и продукти да използвате, вашата кожа най-добре знае как се чувства. Единственото нещо, което остава да направите, е да ѝ се доверите.

mediapool.bg