Кламер БГ - Новини: Внезапно си отиде и политологът Антоний Гълъбов

Внезапно си отиде и политологът Антоний Гълъбов

Общество

|
Четв, 22 Септ 2022г. 18:19ч.
Внезапно си отиде и политологът Антоний Гълъбов

Социологът доц. Антоний Гълъбов</p>
<p>Сн. БГНЕС

Социологът и политолог доц. Антоний Гълъбов е починал внезапно на 58-годишна възраст във вторник. Тъжната новина за кончината му обяви колегата му проф. Антоний Тодоров.

"С тъга научих, че завчера е починал моят колега и адаш Антоний Гълъбов. Моля всички, които имат връзка с брат му или други негови близки, да се свържат с тях. Светла му памет!", написа проф. Тодоров във Фейсбук.

Антоний Гълъбов е роден в София на 30 януари 1964 г. Завършва социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор по социология с дисертация на тема "Етническа идентичност и етнически конфликти", защитена в Института по социология към БАН през 1996 г.

Работил е в Научноизследователския институт за младежта, а от 1991 г. - в Института по социология към БАН. От 1998 г. е експерт в асоциация "Прозрачност без граници". От 2008 г. е доцент в департамент "Политически науки" на Нов български университет.

Антоний Гълъбов беше активен участник в обществения живот и редовен коментатор в медиите на случващото се около нас.

Член е на Българската социологическа асоциация от 1985 г., както и на управителния съвет на Международната асоциация за културна политика.

Гълъбов бе ръководител на работната група по ромските въпроси при Министерския съвет от 1997 до 2001 г.

Основател е и на Българското общество за индивидуална свободна.

mediapool.bg