Кламер БГ - Новини: Незаконен е басейнът на Марешки до "кокошарника" в Морската градина на Варна

Незаконен е басейнът на Марешки до "кокошарника" в Морската градина на Варна

България

|
Четв, 18 Март 2021г. 18:56ч.
Незаконен е басейнът на Марешки до "кокошарника" в Морската градина на Варна

Басейнът, който изгражда лидерът на "Воля" Веселин Марешки в Морската градина във Варна, е незаконен. Това обяви общинският съветник Стела Николова от "Демократична България" в четвъртък. Тя е изискала и получила информация по казуса от община Варна по Закона за достъп до обществена информация.

"Няма данни за издадено разрешение от главния архитект на община Варна за строеж за басейна в имота", посочват от общината. Местната власт уточнява, че на 14 октомври миналата година е поискано разрешение за изграждане на басейн в този обект от фирма "Марешки недвижими имоти", която се води собственост на майката на аптечния и петролен бос. Общината обаче е отказала такова.

Местните медии излизат с периодични информации, че в имота се строи, като до началото на март там вече са изградени три жилищни етажа, барбекю, басейн, алеи и помощна постройка с 218 кв.м застроена площ. По принцип строежи в Морската градина са забранени от 2012 година.

Последно на 11 февруари тази година Марешки коментира казуса след пуснато от лидера на "Демократична България" Христо Иванов видео от строежа. Тогава, за пореден път, Марешки определи строежа като кокошарник. И посочи, че е направил само "ремонт" на съществуваща сграда от 80 кв.м.

В по-ранни телевизионни интервюта лидерът на "Воля" посочи, че е закупил имота заедно със строежа. "Фактите са такива, че всичко, което е там, ние сме го купили от бившия собственик по този начин", каза Марешки.

Разследване на "Дневник" по казуса показа, че имотът е прехвърлен на компанията "Марешки недвижими имоти" на 17 юни м.г. от дружеството "Варна фарма М". Управител и на двете е 76-годишната майка на бизнесмена политик – Веска.

Администрацията на община Варна посочи, че строеж също няма - дори няма документи, защото за ремонт на е необходимо строително разрешение.

mediapool.bg