Кламер БГ - Новини: Ким Чен-ун се завърна в Северна Корея след посещението си в Русия

Ким Чен-ун се завърна в Северна Корея след посещението си в Русия

Свят

|
Вт, 19 Септ 2023г. 09:27ч.
Ким Чен-ун се завърна в Северна Корея след посещението си в Русия

Ким Чен-ун се завърна в Северна Корея след посещението си в Русия

Севернокорейският държавен ръководител Ким Чен-ун се завърна в страната след посещението си в Русия, съобщи Ройтерс, като се позова на официални медии.

Вчера сутринта специалният влак на Ким е преминал през граничната железопътна гара Туманган.

По време на едно от малкото си посещения в чужбина севернокорейският лидер се срещна с руския президент Владимир Путин, с когото обсъди установяването на по-тясно двустранно сътрудничество във военната област и други сфери, посочва Ройтерс.

Визитата "задълбочи още повече другарската дружба и приятелските връзки (на Ким с Путин и) отвори нова глава на развиване на" отношенията между Северна Корея и Русия", отбеляза севернокорейската държавна новинарска агенция КЦТА.

Представители на Япония и Южна Корея обсъдиха проведената среща на върха между Русия и Северна Корея и изразиха опасения, че тя може да даде негативно отражение върху стабилността в Индо-тихоокеанския регион, предаде БТА.

В изявлението се отбелязва, че Токио и Сеул са се споразумели да продължат да наблюдават ситуацията, вземайки предвид потенциалното ѝ въздействие върху войната в Украйна.

mediapool.bg