Кламер БГ - Новини: Земна маса падна от новия подход към магистрала "Хемус" във Варна

Земна маса падна от новия подход към магистрала "Хемус" във Варна

България

|
Пон, 05 Апр 2021г. 16:26ч.
Земна маса падна от новия подход към магистрала "Хемус" във Варна

Земна маса се свлече от нов подход към магистрала "Хемус" във Варна дни, след като спешно и предизборно пътят бе отворен за движение, съобщи dnevnik.bg.

Инцидентът е станал в неделя сутринта, според публикувани снимки и информация в социалните мрежи.

Свлечената земна маса е паднала в едно от платната на ул."Атанас Москов" в Западната промишлена зона на Варна. Вероятно заради проведените вчера избори следите от аварията са били спешно разчистени, а уличното платно измито.

Плановете на община Варна бяха подходът да бъде открит още на 15 декември 2020 г., но това не се случи. Вместо това бе определен нов пусков срок – 31 юли 2021 г.

Все пак пътят беше отворен за движение дни преди парламентарните избори на 4 април и четири месеца по-рано от предвидения срок.

Към момента няма официална информация каква е причината за свличането на земната маса. Най-вероятно се дължи на обилните дъждове през изминалите дни.

Това е поредният инцидент на пътен участък след дъждовно време.

През май 2019 г. - пет месеца преди проведените тогава избори за местна власт бе пуснат за движение новоизграден участък от бул. "Васил Левски". На откриването присъства и премерът Бойко Борисов. Няколко часа след като той си тръгна падна дъжд и наводни едно от кръстовищата на два етажа, а част от него падна. Ден по-късно върху едно от платната на същия булевард, заради не добре укрепен скат, се изсипаха тонове земна маса. За щастие инцидентът се размина без пострадали.

mediapool.bg