Кламер БГ - Новини: Папа Франциск скърби и се моли за жертвите на катастрофата в България

Папа Франциск скърби и се моли за жертвите на катастрофата в България

Европа

|
Ср, 24 Ноем 2021г. 18:39ч.
Папа Франциск скърби и се моли за жертвите на катастрофата в България

Папа Франциск скърби и се моли за жертвите на катастрофата в България

Папа Франциск е ужасен от трагичната автобусна катастрофа в България, отнела живота на 46 души, 12 от които деца.

Папа Франциск изпрати послание за солидарност и молитва до президента на Република Северна Македония, по повод катастрофата на автомагистрала "Струма", при която загинаха 46 души, сред които 12 деца.

Новината за пътния инцидент дълбоко го е натъжила, се казва в съболезнователна телеграма, изпратена до президента на РСМ Стево Пендаревски и подписана от държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

До този момент се съобщава за седем оцелели - момиче на 17 години и шестима възрастни. Всички те са настанени в "Пирогов", а животът им е извън опасност.

"Дълбоко опечален при новината за загиналите и ранените от автобусната катастрофа в България, Негово Светейшество папа Франциск изразява сърдечна солидарност с всички засегнати от тази трагедия", се казва в съболезнователната телеграма.

"Припомняйки по-специално загиналите деца, папа Франциск поверява душите на загиналите на милосърдието на Всевишния и уверява скърбящите семейства и ранените в молитвите си. В този момент на национален траур, Негово светейшество призовава божествения благослов за утеха и мир", завършва съболезнователната телеграма.

mediapool.bg