Кламер БГ - Новини: Татяна Дончева: Партията на Слави обслужва ДПС и Гешев

Татяна Дончева: Партията на Слави обслужва ДПС и Гешев

България

|
Вт, 14 Септ 2021г. 18:49ч.
Татяна Дончева: Партията на Слави обслужва ДПС и Гешев

Татяна Дончева, Снимка: Архив

Депутатката от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) Татяна Дончева за пореден път отрече да е правила опит да разцепва парламентарната група на "Има такъв народ", предлагайки парична сума. Преди дни депутатът от ИТН Радостин Василев обвини Дончева, че по време на поискана от нея среща в неговия офис му е написала на листче "500 К", което той тълкува като предлагане на сумата от 500 000 лв., за да "разцепи" парламентарната група на Слави Трифонов.

Спецпрокуратурата се самосезира по случая и проверява дали има корупционно поведение на народен представител. По думите ѝ държавното обвинение няма какво да проверява, защото самият Василев е заявил, че пари и подкуп не са му предлагани.

Татяна Дончева: Няма логика да съм си драскала на листче

"Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но "500 К" в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера", обясни Дончева в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV. Депутатката поясни, че изписването на "К" в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, докато тя е на 60 г.

Дончева каза още, че в рамките на два часа убеждавала Василев, че хората от парламентарната група на ИТН не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов, защото той е "слаб физически и психически" и не е ясно кой му "спуска решенията".

Депутатката разви тезата, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС, а доказателството е, че "ИТН провали всички искания на протеста". Това станало "първо като четири пъти провалиха заседанието на правната комисия, преди това провалиха своевременното създаване на постоянни комисии, така че проектът (за закриването на спецправосъдието, б. р.) да не се разгледа навреме".

Дончева каза още, че няма да дава повече подробности, защото след като обявила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал скандалът "500 К".

Любомир Каримански, ИТН: Татяна Дончева е отровен бурен

"Татяна Дончева е отровен бурен, който пречи", коментира в отговор на интервюто на депутатката председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН.

"Ако Дончева е знаела, че "Има такъв народ" работят със задкулисието, тогава какво е търсела като гост в предаванията на телевизия "7/8" на Слави Трифонов", попита Каримански в интервю за bTV.

Каримански коментира и слуховете, че му е предлагано да оглави Българската народна банка.

"Никога парламентарната група на "Има такъв народ" не е обсъждала кандидатура за БНБ. Никой не ми е предлагал, но аз съм финансист и съм в готовност", каза председателят на бюджетната комисия.

mediapool.bg