Кламер БГ - Новини: След операцията Борисов проведе разговора си с Ердоган

След операцията Борисов проведе разговора си с Ердоган

България

|
Пон, 19 Апр 2021г. 21:59ч.
След операцията Борисов проведе разговора си с Ердоган

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел планирания разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган след претърпяната по-рано в понеделник операция на коляното. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Президентът на Турция поздравил премиера Борисов за победата на изборите. В рамките на разговора премиерът Борисов и президентът Ердоган обсъдиха ситуацията с пандемията в България и Турция и изразиха надежда, че в най-скоро време опасността от Covid-19 ще отмине и условията за туризма, и бизнеса ще се нормализират.

Премиерът Борисов посочил, че през изминалата 2020 г. се наблюдава значителен спад в туристическия поток между двете страни, вследствие на тежката световна здравна криза. Борисов изрази увереност, че това е само временен негативен ефект на пандемията, който може да бъде преодолян още през настоящата година, включително и с помощта на ваксинирането срещу Covid -19.

Министър-председателят Бойко Борисов посочил традиционно добрите отношения между България и Турция, които в последните години се развиват активно в дух на добросъседство и взаимно уважение. Премиерът акцентирал върху отличното сътрудничество в областта на миграцията и върху нулевия натиск на общата ни граница. Борисов припомнил, че преди година двамата с президента Ердоган са се срещнали в Анкара, където дискутирали именно справянето с миграционния натиск, така че да има сигурност и стабилност в региона.

mediapool.bg