Кламер БГ - Новини: Полицейски шеф в Пловдив карал с над 100 км. в час, опитал да прикрие нарушението

Полицейски шеф в Пловдив карал с над 100 км. в час, опитал да прикрие нарушението

България

|
Пон, 18 Септ 2023г. 16:17ч.
Полицейски шеф в Пловдив карал с над 100 км. в час, опитал да прикрие нарушението

Снимка: БГНЕС

Началникът на Пето РПУ в Пловдив Иван Чочков е бил засечен да кара личния си авотомобил с над 100 километра в час в града. Това съобщи шефът на областната дирекция Георги Чергов. Освен това Чочков е опитал да прикрие случая. Затова Чергов е поискал оставката му.

За случая е публично известно от два дни. Рисковото шофиране е от 11 септември, когато Чочков е бил заснет от камера на МВР. Според Чергов той се е опитал да потули случая, оказвайки въздействие върху служители.

Какъв точно е опитът за въздействие Чергов не уточни. Миналата седмица от пловдивската полиция признаха, че има такъв случай, но не съобщиха името на нарушителя. Чергов обясни, че е извикал Чочков и му е казал, че е разпоредил проверка.

"Намирам това поведение за недопустимо и укоримо. В тази връзка считам, че той трябва да поеме и морална отговорност. Поисках да освободи заемания от него пост. Към момента нямам изразено становище от него", заяви Чергов, цитиран от podtepeto.com.

По думите му Чочков ще бъде и глобен. Чергов обясни, че няма правомощие да уволни шефа на районното управление, докато не приключи започналото дисциплинарно дело, и затова го призовава сам да напусне поста.

mediapool.bg