Кламер БГ - Новини: Обвиняемият за убийството в "Люлин" заради заря остава в ареста

Обвиняемият за убийството в "Люлин" заради заря остава в ареста

България

|
Пет, 14 Ян 2022г. 19:06ч.
Обвиняемият за убийството в "Люлин" заради заря остава в ареста

Обвиняемият Ал Газзи бе изправен пред съда за мярката за неотклонение, сн. бТВ

Софийският градски съд постанови постоянно задържане под стража за 23-годишния Денис Ал Газзи, обвинен в убийството на 32-годишен мъж, станало в неделя в столичния кв. "Люлин" след караница заради фойерверки. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

След като намушка Илиян Илиев в гърлото, Ал Газзи избяга и бе обявен за общодържавно издирване, но той се предаде в полицията два дни по-късно. Прокуратурата поиска от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия.

Съдът прие, че има всички основания Ал Газзи да остане в ареста, тъй като събраните до момента доказателства сочат, че именно той е извършител на тежкото умишлено престъпление. Според магистратите обаче е спорно обстоятелството за конкретните причини за нападението.

В определението си съдът е отбелязал, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и че има данни за системна употреба на високорискови наркотични вещества от страна на обвиняемия.

Пред съдебния състав Ал Газзи е казал, че го е било страх за живота му и че е бил нападнат. Той е посочил, че е студент, искал да завърши обучението си и да се грижи за дядо му, който е инвалид.

mediapool.bg