Кламер БГ - Новини: Интервюто с директора на "Пирогов" като от учебник по манипулация

Интервюто с директора на "Пирогов" като от учебник по манипулация

Анализи и Коментари

|
Вт, 05 Септ 2023г. 19:04ч.
Интервюто с директора на "Пирогов" като от учебник по манипулация

Интервюто с директора на

Ани Стоянова е майката на 15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване и почина след травма на главата и мозъчно усложнение. Стоянова реши да дари органите на детето си след смъртта му и основа фондация "Даная". Сега тя публикува коментар по повод изказване на изпълнителния директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров* за казуса с вече бившия съветник на военния министър Тодор Тагарев – Мустафа Емин. Mediapool публикува написаното от Стоянова без редакторска намеса:

Гледах сутршния блок с Директора на "Пирогов".

Чувствам се мръсна, бясна, ядосана…

Не знам от къде да започна, но това интервю беше като излязло от учебник по манипулация.

Д-р Димитров каза "Агресията е навсякъде около нас".

Докторе, не говорете за агресия, не и преди да я изчистите от собствения си персонал.

Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели?

Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала.

Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми извивайки го?

Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама?

Къде бяхте, докторе?

Защо тогава не дойдохте да си говорим за агресия?

Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра?

Защо не написахте, че министърът ви се обади лично?

Защо не казахте, че вашите лекари дойдоха, защото той ви се обади?

Ще ви кажа защо, докторе!

Защото ние отивайки в "Пирогов" с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате нормална комуникация с пациенти и родители.

Защото вие, докторе, можете и да убивате…и убивате!

Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност.

Дано повече хора познават я министър, я политик, защото истината е, че така шансовете им са по-големи.

Без "имам човек" трудно се оцелява!

Спрете да настройвате пациентите и родителите срещу лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните срещу другите, за да си имате своите армии, с които да продължааате да превръщате българското здравеопазване в успешен бизнес за малцина и инструмент за политически манипулации!

Уважаеми медици, не се поддавайте на манипулациите, че ние сме едни срещу други и не оценяваме вашите трудности! Те това искат! Да не сме на една страна, за да не станем достатъчно силни, за да променим системата така че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитов, очаквам да качите този текст на страницата на Пирогов.

*По-рано във вторник пред бТВ шефът на "Пирогов" Валентин Димитров каза, че е негово решението в страницата на "Пирогов" във "Фейсбук" да се публикува поста от личния профил на сестра Неда Диманова за станалото с Мустафа Емин. Той преразказа и какво било написано в обясненията на шестима служители на болницата: "Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснения. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като след едното звънене медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – "Аз съм един кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни". Заплашвал е с уволнение".

mediapool.bg