Кламер БГ - Новини: Шумен без вода за до 36 часа заради ремонт по водопровода от яз. "Тича"

Шумен без вода за до 36 часа заради ремонт по водопровода от яз. "Тича"

България

|
Вт, 07 Ян 2020г. 13:29ч.
Шумен без вода за до 36 часа заради ремонт по водопровода от яз. "Тича"

Заради неотложни ремонти по довеждащия водопровод от язовир "Тича" на 17 януари ще бъде спряно водоподаването към Шумен за срок до 36 часа. Това бе решено по време на среща в сградата на Областна администрация, на която присъстваха областните управители, кметовете и шефовете на ВиК в Шумен и Търговище, съобщава БТА.

По време на срещата бе решено водоподаването да бъде преустановено през почивните дни, за да не се затруднява работата на учреждения, предприятия, учебни заведения и детски градини.

"Авариите ще бъдат отстранявани на 17, 18 и 19 януари. Спирането на водата започва от четвъртък през нощта до петък сутринта", съобщи областният управител на Шумен проф.Стефан Желев.

Управителят на "ВиК Шумен" - ООД Илиян Илиев посочи, че по трасето на водопровода към областния град са набелязани 20 аварии, които ще се отстраняват съвместно от екипи на ВиК дружествата в Шумен и Търговище.

Работата на лечебните заведения по време на спирането на водата ще бъде осигурена. Изпълнителният директор на МБАЛ-Шумен Димитър Костов посочи, че болницата има резервоар, чийто капацитет стига за 4 дни безводие.

mediapool.bg