Кламер БГ - Новини: Шестима мигранти се удавиха край бреговете на Турция

Шестима мигранти се удавиха край бреговете на Турция

Европа

|
Ср, 19 Авг 2015г. 13:20ч.
Шестима мигранти се удавиха край бреговете на Турция

Шестима сирийци, сред които и дете, са се удавили вчера край бреговете на Турция, докато опитвали да достигнат гръцкия остров Кос, съобщи Асошиейтед прес.

Спасени са трима души, които са останали в продължение на часове под обърнатата моторна лодка, преди да бъдат извадени от водолази.

Гърция ще превози в сряда 2500 мигранти с ферибот от о-в Кос до Солун. Оттам мигрантите ще могат да продължат одисеята си в търсене на убежище в по-богатите европейски страни, отбеляза АП.

Гръцката брегова охрана е спасила 576 мигранти в 23 операции в Егейско море само за последните 24 часа.

Гръцкият остров Лесбос, на който на ден пристигат по 2000 мигранти, е на предела на възможностите си да поема още хора, съобщи неправителствената организация организация Международен комитет за спасение (IRC), цитирана от Франс прес.

Близо 6500 бежанци са спали в понеделник под открито небе. Билетите за фериботи до континентална Гърция са изкупени за седмица и половина напред, а броят на новопристигащите не спира да нараства.

"Ако не бъдат предвидени още кораби, броят на бежанците на острова ще достигне 20 000", се казва в изявление на организацията.

mediapool.bg