Кламер БГ - Новини: Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена в Гоцеделчевско

Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена в Гоцеделчевско

България

|
Нед, 30 Ян 2022г. 18:32ч.
Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена в Гоцеделчевско

Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена в Гоцеделчевско

Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена на пътя между гърменските села Дъбница и Хвостяне, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев, цитиран от БТА.

Инцидентът е станал около 20.00 часа вчера /29 януари/. Самоличността на жената е установена, става дума за млада жена от село Гърмен, родена през 2004 година, посочи Мадолев. До момента разследващите са установили, че жената е пътувала в автомобил с още два лица, но е прегазена от друг автомобил. Води се разследване, за да се установят причините, поради които момичето е напуснало единия автомобил, както и причините, поради които се е намирала на пътното платно, посочи говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента не е известно в кой момент е настъпила смъртта на жената, извършва се аутопсия, която ще даде допълнителна яснота, обобщи Георги Мадолев. Изясняват се всички версии, след извършване на съответните действия по разследването и изготвяне на експертизи ще има повече информация за инцидента, както и дали жената е била жива, когато е прегазена от автомобил, допълни говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента е известно, че двамата спътници на загиналата жена са нейни познати и не е известна връзка между тях и четиримата мъже от втория автомобил. По данни на прокуратурата, водачът, който е управлявал автомобила, с който е прегазена младата жена, е шофирал след употреба на наркотични вещества. Инцидентът е станал на прав участък, все още се установява с каква скорост се е движила колата.

Сигналът за инцидента е подаден от трето, странично за двете компании, лице, посочи прокурор Мадолев.

mediapool.bg