Кламер БГ - Новини: Шаренкова надигна глас за Доган, Заедността и дружбата с братска Русия!

Шаренкова надигна глас за Доган, Заедността и дружбата с братска Русия!

България

|
Четв, 18 Март 2021г. 18:01ч.
Шаренкова надигна глас за Доган, Заедността и дружбата с братска Русия!

"Заедно да си върнем държавата, свободата и дружбата с братска Русия", призовава кандидат-депутатката на БСП проф. Светлана Шаренкова в обръщение от страниците на вестник "Земя".

Основен акцент в него е необходимостта от "заедност за промяна на Родината".

Шаренкова ни напомня, че идеята за Заедността е на друг, а на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, още докато беше действащ председател на Движението.

Шаренкова атакува "Демократична България" за предизборния им призив "Да си върнем България, освободихме плажа Росенец" (става дума за прочутото "акостиране" на Христо Иванов на плажа до летния сарай на Доган).

"Това е фик­сация върху една пар­тия, доказала се като гарант на етничес­кия мир. Ней­ният почетен пред­седател д-р Ахмед Доган е автор на идеята за Заед­ността, която се доказа във времената на преход. А самият Доган е повече пат­риот от тези, които се финан­сират от Сорос и "Америка за Бъл­гария", за да защитават чужди на Бъл­гария интереси", посочва Шаренкова, цитирана от вестник "Земя", чийто издател е тя.

В прегледа на предизборната кампания намира място и популярният музикант Костадин Георгиев – Коцето Калки. Той е медик по образование и е част от листите на партията на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Освен с музикалната си кариера, част от която е легендарната група "Медикус", той е известен и с интереса си към езотериката.

Впечатление прави и Димитър Савов от ПП "Пряка демокрация". Той залага на въвеждането на вероучение в училищата и пълна ревизия на "Лукойл".

mediapool.bg