Кламер БГ - Новини: Човек от кметския екип на Борисов стана зам.-министър на околната среда

Човек от кметския екип на Борисов стана зам.-министър на околната среда

България

|
Вт, 23 Авг 2022г. 17:47ч.
Човек от кметския екип на Борисов стана зам.-министър на околната среда

Човек от кметския екип на Борисов стана зам.-министър на околната среда

Дългогодишният заместник-кмет на София Мария Бояджийска е назначена за заместник на министъра на околната среда Росица Карамфилова. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Бояджийска влезе в ръководството на общината, когато кмет беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя запази поста си на зам.-кмет, отговарящ за екологията, и при Йорданка Фандъкова. През 2016 г. Бояджийска подаде оставка с официалния мотив "лични причини". Оттеглянето ѝ обаче се случи няколко дни, след като при инцидент в завода за боклука на София загина работник.

Именно Бояджийска доведе до край проекта за изграждането на завода за преработка на столичните отпадъци. Тя започна и подготовката по построяването на инсталация за производство на електро- и топлоенергия с гориво от боклук в "Топлофикация-София". Години след оттеглянето на Бояджийска реалното изграждане на съоръжението още не е започнало.

Преди да влезе в екипа на Борисов Бояджийска работеше в Министерството на околната среда и водите в отдел "Оценка на въздействието върху околната среда и комплексни разрешителни, предотвратяване и контрол на замърсяването".

През последните години Бояджийска е работила като експерт в Световната банка и Софийския университет "Св. Климент Охридски", пише в съобщението за назначаването ѝ.

mediapool.bg