Кламер БГ - Новини: Чиновниците вече ще могат да летят с бизнес класа

Чиновниците вече ще могат да летят с бизнес класа

България

|
Ср, 01 Юли 2015г. 13:53ч.
Чиновниците вече ще могат да летят с бизнес класа

Чиновниците вече ще могат да летят и с билет бизнес класа след разрешение от финансовия министър. Досега те имаха право на билет икономична класа, освен при изпълнение на неотложни задачи, когато пътуването е обективно невъзможно.

Това реши правителството, което направи промени в Наредбата за служебните командировки и специализации.

Самолетните билети бизнес класа ще се ползват, ако полетът е с продължителност повече от 5 часа, е посочено в съобщението на правителствената пресслужба.

Аргументите на правителството да "развърже кесията" са, че самолетните билети бизнес класа са поевтинели значително. Освен това даването на разрешение от финансовия министър щяло да гарантира "спазването на принципа на целесъобразност при разходването на средства от бюджетите на съответните ведомства", е посочено в съобщението.

Като допълнителен мотив за по-комфортното пътуване на чиновниците се изтъква и факта, че ползването на бизнес класа дава възможност "за промяна на датите на пътуване за самолетните билети, за промяна в маршрута и най-вече с възможността за възстановяване на платените средства за самолетните билети при отказване на пътуването", е посочено в съобщението.

mediapool.bg