Кламер БГ - Новини: Петима загинаха при врязването на кола в пешеходна зона в Трир

Петима загинаха при врязването на кола в пешеходна зона в Трир

Европа

|
Вт, 01 Дек 2020г. 22:42ч.
Петима загинаха при врязването на кола в пешеходна зона в Трир

Петима са убити при врязване на кола в пешеходна зона в югозападния германски град Трир във вторник. Сред жертвите е едно дете, съобщи местният вестник "Триришер фолксфройнд", цитиран от осведомителните агенции.

Няколко от пострадалите са в тежко състояние.

Инцидентът стана край символа на най-стария град в Германия - античната Порта Нигра.

"Триришер фолксфройнд" не даде подробности за загиналото дете. По-рано кметът на Трир, Волфрам Лайбе, обаче каза на пресконференция, че е видял на земята маратонка на момиче, което е сред жертвите.

Атаката в Трир е била извършена от 51-годишен местен жител, съобщи полицията в югозападния германски град. По първоначална информация извършителят е действал в пристъп на ярост и е възможно да страда от психиатрични проблеми, но не става дума за тероризъм.

По информация на вестник "Билд" мъжът е гражданин на Германия. При задържането си той е оказал съпротива.

Според кмета на града, цитиран от Франс прес, шофьорът на автомобила е подложен на разпит. 51-годишният мъж карал като луд.

"Беше просто ужасно", разказа на пресконференция кметът, който вървял в центъра на града точно по време на инцидента. Именно тогава той видял на земята маратонка на момиче, което е сред загиналите.

След това Лайбе се разплака и не бе състояние да говори повече.

Няма признаци за политически мотив за днешното нападение в югозападния германски град Трир, заяви източник от силите за сигурност, цитиран от ДПА.

Полицията продължава да разпитва извършителя на атаката.

mediapool.bg