Кламер БГ - Новини: Четири жертви на пожар в дом за стари хора във Варна

Четири жертви на пожар в дом за стари хора във Варна

България

|
Нед, 08 Май 2022г. 12:59ч.
Четири жертви на пожар в дом за стари хора във Варна

Сн. ЕПА/БГНЕС

Четирима души загинаха при пожар в дом за стари хора "Свети Георги“ край Варна, съобщиха от полицията в крайморския град.

Сигналът за инцидента е получен тази нощ в 2:59 часа. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж на сградата. Отзовалите се на сигнала 5 екипа на пожарната и служители на полицията са евакуирали 20 човека, като общият капацитет на социалното заведение е 90.

Загиналите са двама мъже на 73 години, един на 70 и жена на 88 години.

В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години.

Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Атанас Михов.

Евентуалният извършител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му състояние. Заподозреният е обитател на дома и е настанен в стаята, в която е възникнал пожарът. Той е бил преместен от друго социално заведение.

Михов уточни, че предполагаемата причина за инцидента към момента се смята човешка дейност, но не се изключват и останалите версии. Записите от камерите в дома са иззети. Благодарение на бързата намеса на пожарната и полицията, пожарът не се е разпространил в целия дом. Щети по социалното заведение няма.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов допълни, че по случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура. В момента се извършва аутопсия на четирите тела за установяване на конкретните причини за настъпилата смърт. В днешния ден ще бъдат назначени различни експертизи. Започват и разпитите на свидетелите.

През ноември миналата година 9 обитатели на дом за стари хора в село Рояк край Варна загинаха при пожар.

mediapool.bg