Кламер БГ - Новини: Тежка влакова катастрофа в Анкара със загинали и ранени

Тежка влакова катастрофа в Анкара със загинали и ранени

Свят

|
Четв, 13 Дек 2018г. 10:12ч.
Тежка влакова катастрофа в Анкара със загинали и ранени

Седем души загинаха и над 40 бяха ранени, след като високоскоростен турски влак се разби след сблъсък с друга композиция в надлез в Анкара, съобщиха турските власти.

Сред загиналите е и машинистът на влака. Трима от ранените 46 души са в тежко състояние.

Катастрофата е станала в 6.30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от столицата Анкара към централната провинция Коня и се е ударил в локомотив, извършващ инспекция на релсите. Това заяви пред репортери на мястото на катастрофата губернаторът на Анкара Васип Шахин, съобщи Ройтерс.

По-рано бе съобщено, че скоростният влак се е сблъскал с крайградски влак, а първата информация по турски медии бе за удар в пешеходен надлез на гара Маршндиз в района Енимахале.

По думите на губернатора продължават усилията за търсене и спасяване на пострадали. В ход също така са и "технически разследвания", за да се разбере какво точно е причинило катастрофата в района на Йенимахале.

Общественият прокурор в Анкара започна разследване на катастрофата, съобщи Анадолската агенция.

Видео кадри показват служители на спасителните служби на мястото на произшествието, където вагоните са заклещени под огънатите метални отломки от надлеза.

Ankara Governor Vasip Şahin speaking at the crash scene says that 4 people killed and 43 injured after an high speed train collided with an empty guiding commuter train in Ankara. pic.twitter.com/5IYPhqTgsr

— Mehmet Dikbayır (@mehmetdikbayir) December 13, 2018

mediapool.bg