Кламер БГ - Новини: Цацаров отчете пред ЕК успехи по всички фронтове

Цацаров отчете пред ЕК успехи по всички фронтове

България

|
Пон, 15 Апр 2019г. 15:26ч.
Цацаров отчете пред ЕК успехи по всички фронтове

Разследвания за корупция и организирана престъпност и напредъкът на България в съдебната реформа. Това са били темите на среща в Брюксел между главния прокурор Сотир Цацаров и първия вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс в понеделник, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са обсъдили напредъка на България по препоръките на комисията, дадени в докладите през януари 2017 г. и ноември 2018 г.

"Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване. Сотир Цацаров и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени", се казва в съобщението.

Цацаров е информирал Тимерманс за разследванията за корупция и организирана престъпност. Била е обсъдена и дейността на специализираната прокуратура. Работата й е била оценена като "успешна, особено след разширяване на компетентността й с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности", се посочва в съобщението.

mediapool.bg