Кламер БГ - Новини: Хазарта ще каже кой го е заплашвал на следващия главен прокурор

Хазарта ще каже кой го е заплашвал на следващия главен прокурор

България

|
Четв, 16 Дек 2021г. 14:10ч.
Хазарта ще каже кой го е заплашвал на следващия главен прокурор

Снимка: БГНЕС

Рапърът и депутат Христо Петров (Ицо Хазарта) обяви, че не вярва на прокуратурата и е готов да разкаже кой го е заплашвал, но когато има нов главен прокурор. Той обясни, че получил писмо от прокуратурата и то му било връчено в парламента.

"Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността. Дори и само това малко нещо казва достатъчно", написа той във фейсбук.

Преди няколко дни Петров каза от парламентарната трибуна, че бил заплашен заради подкрепата му за партията на премиера Кирил Петков – "Продължаваме промяната". Той обясни, че това всъщност се превърнало в най-силната му мотивация да влезе в политиката.

Малко вътрешният министър Бойко Рашков също каза, че е бил заплашван. На въпрос как, той каза да бъдат питани от ГЕРБ.

След изявленията им прокуратурата се самосезира. Към момента няма информация докъде е стигнала проверката им. Хазарта обаче е категоричен, че няма да съдейства.

"Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни", написа той.

mediapool.bg