Кламер БГ - Новини: Финалът на "Отмъстителите“ би "Титаник“ по приходи

Финалът на "Отмъстителите“ би "Титаник“ по приходи

Общество

|
Пон, 06 Май 2019г. 23:55ч.
Финалът на "Отмъстителите“ би "Титаник“ по приходи

Филмът "Отмъстителите: Краят", който и тази седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, надмина "Титаник" по глобални приходи, съобщиха световните агенции.

Само за две седмици от премиерата си лентата е събрала 2.19 млрд. долара от прожекции в цял свят, от които 145.8 млн. долара са от кината в САЩ и Канада.

С това си постижение продукцията "Отмъстителите: Краят" надмина блокбастъри от калибъра на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (2.07 млрд. долара) и култовия "Титаник" (2.18 млрд. долара). Новите "Отмъстители" засега отстъпват по глобални приходи единствено на "Аватар" на Джеймс Камерън, който изкара на създателите си 2.79 млрд. долара.

На второ място в бокс-офиса е психологическият трилър "Неканен гост", който стартира този уикенд с 11 милиона долара приходи в кинозалите на Северна Америка.

На трета позиция също фигурира дебютна продукция - романтичната комедия "Далечен изстрел" с постъпления от 10 млн. долара. Четвърта е анимацията "Грозничета", която реализира от продажба на билети 8. 5 млн. долара. В първата петица на бокс-офиса намери място и "Капитан Марвел", който събра 4.3 млн. долара приходи.

mediapool.bg