Кламер БГ - Новини: Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов

Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов

България

|
Пон, 09 Март 2020г. 14:23ч.
Феновете на ЦСКА готвят протест срещу Бойко Борисов

Обявената от премиера Бойко Борисов готовност да помогне на футболния клуб "Левски" предизвика гневна реакция сред феновете на ЦСКА-София, които обявиха готовност за протести.

В събота Борисов съобщи, че държавата ще помага на "Левски" с реклама през тотото. Първата стъпка ще е финансиране на доизграждането на козирката на Герена.

Собственик на "Левски" е издирваният бизнесмен Георги Попов, но е публично известно, че тимът се издържаше до скоро от Васил Божков. И двамата са в Обединените арабски емирства, като прокуратурата се надява властите там да се съобразят с българското искане за връщането им в България.

От фен клуба на ЦСКА-София "Трибуна Сектор Г" обявиха във Фейсбук, че са готови на "протести, където и както намерим за добре".

"Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като "тотото ще им прави реклама" (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал "да им построи козирка, за да не им се смеят останалите".Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец?", се посочва в позицията на "червените" фенове.

В нея се посочват и други примери за държава подкрепа към частни футболни клубове.

"Знаем и кой започна да строи "Колежа" с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк "Лаута". Знаем също така и кого спонсорира "ТЕЦ Марица Изток", допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?".

mediapool.bg