Кламер БГ - Новини: Фандъкова обеща до 3 години да има места за всички деца в градините

Фандъкова обеща до 3 години да има места за всички деца в градините

България

|
Нед, 13 Септ 2020г. 10:30ч.
Фандъкова обеща до 3 години да има места за всички деца в градините

До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София, увери Йорданка Фандъкова, която е кмет на София от 2009 г. и досега проблемът остава все така нерешен.

По думите й е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани. Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите.

"Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим", коментира в неделя Фандъкова, цитирана от БНР.

За понеделник е насрочен нов протест на родители заради недостатъчните мета в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът ще бъде решен.

mediapool.bg