Кламер БГ - Новини: Фандъкова на проверка в поликлиника с ансамбъла по художествена гимнастика

Фандъкова на проверка в поликлиника с ансамбъла по художествена гимнастика

България

|
Вт, 13 Авг 2019г. 19:00ч.
Фандъкова на проверка в поликлиника с ансамбъла по художествена гимнастика

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която все още не казва официално дали ще се кандидатира за трети мандат на поста, направи инспекция на обновения 14-ти диагностично-консултативен център (ДКЦ) в столичния квартал "Иван Вазов". По време на проверката присъстваха и момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Формалното обяснение за присъствието им е, че провеждат рехабилитацията си там.

Гимнастичките били поканени от директора на ДКЦ-то д-р Милен Димов.

На събитието се със закъснение се появила и Илиана Раева, която е председател на федерацията по художествена гимнастика.

"Закъснях, но използвам случая да благодаря на Столичната община, на г-жа Фандъкова и на д-р Димов за нашите момичета. За нас е привилегия, че можем да ползваме този център по физиотерапия", казва Раева, цитирана от "Дневник".

"И на вас благодарности за всичко, което правите. На вас и на момичетата, защото вие заслужавате да се прави най-доброто за вас. Успехи ви желая", отговаря Фандъкова. Самите гимнастички пък извикали в хор: "Благодарим".

Общината е дала за поликлиниката 163 764 лв. От тях близо 144 хил. лв. са само за купуване на 10 апарата за рехабилитация, за пасивно раздвижване на колянна и тазобедрена става, глезен, раменна става, лакътна става, пръсти и китка.

Останалите около 20 хил. лв. от общинския бюджет са вложени за доставка и монтаж на абонатна станция за отоплението на сградата.

Собствените инвестиции на ДКЦ са на обща стойност близо 156 хил. лв. Ремонтирани са покривът, дограмата, кабинетите, тоалетните, сменена е подовата настилка. Закупени са ехокардиограф с два трансдюсера, ЕМГ апарат и два холтера, лазер за физиотерапия и принадлежности за кинезитерапия, както и апарати за офталмология.

Днешната инспекция на Фандъкова е поредната за последните седмици. Преди ден тя направи проверка на ремонти дейности на ул. "Каменоделска" в столицата. Тогава тя намекна, че ще участва в изборите за кмет на София с обновен екип.

mediapool.bg