Кламер БГ - Новини: ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Свят

|
Пет, 12 Авг 2022г. 13:46ч.
ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

снимка БГНЕС

Служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи, свързани с ядрени оръжия по време на претърсването на имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Флорида, съобщи Washington Post, цитиран от БГНЕ

"Секретни документи, свързани с ядрени оръжия, са били сред нещата, търсени в имението на Тръмп", съобщава вестникът, като се позовава на източници, запознати с разследването.

В понеделник вечерта Тръмп заяви, че имението му в Мар-а-Лаго е било претърсено от агенти на ФБР. Бившият президент добави, че агентите не са позволили на никого, включително на адвокати, да присъстват по време на обиските.

По-късно през седемицата главният прокурор Мерик Гарланд заяви, че лично е разрешил подаването на молба до съда за издаване на заповед за обиск - решение, което според него "не е било лесно, но е било разумно".

Сега Министерството на правосъдието иска от съда разрешение да публикува заповедта и опис на иззетите по време на претърсването вещи, съобщи Гарланд.

Гарланд подчертава, че е имало "вероятна причина" за безпрецедентната акция срещу бившия президент. Той "неоснователните нападки" срещу Министерството на правосъдието и ФБР след обиска на резиденцията в Мар-а-Лаго в понеделник.

mediapool.bg