Кламер БГ - Новини: Учредителка на партията на Божков предложена за шеф в МВР

Учредителка на партията на Божков предложена за шеф в МВР

България

|
Четв, 13 Май 2021г. 16:38ч.
Учредителка на партията на Божков предложена за шеф в МВР

Учредителка на партията на Васил Божков "Българско лято" е предложена да оглави политическия кабинет на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Кандидатурата на Елена Павлова Фичерова-Караиванова обаче трябва да мине през одобрение от Министерския съвет.

На последните избори тя е била издигната за кандидат-депутат, но се е оттеглила, сочат данните от Централната избирателна комисия. Тя е била част от листите на формацията в 23 МИР в София. Още преди вота обаче Караиванова е подала заявление за заличаване на регистрацията. То е прието от комисията и името й е било заличено на 2 март.

Фичерова е вписана като адвокат, видно от данни в Държавен вестник. През 2016 г. тя е кандидатствала за шеф на дирекцията за обществени поръчки в Гранична полиция. Същата година е подала документи и за участие в конкурс за младши прокурори.

Засега от МВР не са обявили официално назначението й, нито биографията й. На сайта на ведомството е качена само визитката на Рашков. В четвъртък стана ясно, че служебният министър е предложил трима заместници - Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов. И тримата са били част от ръководството на МВР. Ганчев е бил зам.-министър в периода януари-май 2017 г. като част от предишното служебно правителство. Катинов е бил на същата позиция. Преди това е бил шеф на полицията в Плевен. Мирчев е дългогодишен служител в МВР. Ръководил е и инспектората на НЗОК.

mediapool.bg