Кламер БГ - Новини: Грипната ваканция в няколко области се удължава

Грипната ваканция в няколко области се удължава

България

|
Пет, 18 Ян 2019г. 17:16ч.
Грипната ваканция в няколко области се удължава

Около 460 училища в петък са затворени заради грипна ваканция. Броят им е нараснал с около 40 в сравнение с четвъртък заради принудителната почивка на учениците от област Ямбол, която започна от петък и ще продължи до 23 януари. Там не се учи в 43 учебни заведения.

В област Бургас затворени остават 137 училища. Там ваканцията беше удължена с още три дни - от 21 до 23 ануари включително. С два дни беше удължена и принудителната почивка за 120 училища в област Стара Загора. Те би трябвало да отворят на 23 януари. В област Шумен не се учи в 65 училища. Местната здравна инспекция препоръча удължаване на ваканцията за областта до 22 януари.

В 40 училища в област Перник и в 38 в област Варна не учат по предписание на здравните власти. В 18 училища в община Силистра също не се провеждат занятия.

В грипна ваканция за три дни ще са и училищата в област Пазарджик. Там занятия няма да има от 21 до 23 януари. На 23 януари ще се решава дали ваканцията да бъде удължена.

Във ваканция от понеделник, 21 януари, до сряда, 23 януари, ще са и учениците в област Смолян. Там грипна епидемия беше обявена в петък.

Възможно е да бъде обявена грипна епидемия и в област Пловдив, където броят на заболелите се е увеличил.

Няма занятия и в училища в кърджалийското село Бенковски и в пловдивското село Поповица. В София в принудителна ваканция са децата от 95-о средно училище "Проф. Иван Шишманов" заради авария в отоплителната система.

Затворена остава и детската градина във видинското село Черно поле.

mediapool.bg