Кламер БГ - Новини: Университет опроверга прокуратурата, че има договор с арестуван за фалшиви пари

Университет опроверга прокуратурата, че има договор с арестуван за фалшиви пари

България

|
Ср, 17 Март 2021г. 21:25ч.
Университет опроверга прокуратурата, че има договор с арестуван за фалшиви пари

Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" няма договорни отношения с арестувания за фалшифициране на пари мъж, който бе задържан в сряда. Това заяви ректорът на университета проф. Даниела Тодорова.

Малко по-рано от МВР и прокуратурата обявиха, че са разбили печатница за фалшиви пари. Според разследващите тя се е намирала в хале на университета, където работела печатарската машина. Били намерени 4 млн. долара и 3,6 млн. евро. Разследващите обявиха, че човекът, работил на машината, имал договор за печат с висшето училище.

Съвсем друга бе версията на Тодорова. Тя обясни, че проверка от полицията е била извършена и е било оказано съдействие. Намерени били и поемни лица, които да присъстват на огледите.

"Единственото, което се изиска от нас от СДВР, е да отговорим дали съответен човек има трудов договор с ВТУ "Тодор Каблешков". Категорично заявявам, че такъв човек, със съответните инициали, няма трудов договор", заяви тя.

Друга неточност е, че помещението, в което са открити фалшивите банкноти е било отдадено под наем от висшето училище на въпросния човек. Има договор, но той е с друга фирма – "ВТУ Каблешков ЕООД", пишат от университета.

mediapool.bg