Кламер БГ - Новини: Убит е собственикът на модна къща "Агресия"

Убит е собственикът на модна къща "Агресия"

България

|
Съб, 09 Ян 2016г. 18:08ч.
Убит е собственикът на модна къща "Агресия"

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е бил открит застрелян в полунощ в събота.

Снощи 63-годишният бизнесмен излязъл на разходка с кучето си. По-късно обаче животното се прибрало само в семейната къща в Бистрица. Близките на Антов подали сигнал в полицията. Пристигнал патрул и започнало търсене по маршрута, по който се предполага, че е минал с кучето си.

Тялото на Антов е намерено до гориста местност, недалеч от къщата му. По неофициална информация бизнесменът е застрелян с 2 куршума в главата, съобщи Дарик радио. При огледите на мястото не са намерени нито оръжие, нито гилзи, съобщи БТА, позовавайки се на информация от разследващи.

В мащабното издирване са се включили и полицейски кучета, както и пожарникари, които осветявали района.

От пресцентъра на МВР засега не потвърждават, че откритото тяло е на Антов. "Не е ясно дали намереният мъж е прострелян, убит или сам е сложил край на живота си”, заявиха оттам.

В събота през целия ден в периметъра, където е открит простреляният мъж, се извършваше следствен оглед. Зам.-директорът на столичната полиция Антон Златанов коментира пред журналисти, че мястото, където е намерен трупът, е глухо и предстои да се изясни дали е имало свидетели на инцидента, както и видимост на някои от камерите в района на къщата на Антов.

"Работим по всички възможни версии, уточняваме всички вероятности", каза Златанов и допълни, че не иска да лансира версии и да разкрива детайли по случая. Той увери, че се работи с голям ресурс по разследването. До момента са разпитани няколко свидетели и са назначени съдебно-медицинска, биологична и балистични експертизи.

Кметът на Бистрица Николай Гюров обаче има собствена версия за случилото се. "Най-вероятно става въпрос за битова драма, а убийството е аматьорско", заяви Гюров, цитиран от "24 часа".

"Мястото цялото е осветено и е пълно с камери", аргументира се той. Гюров обясни, че Антов е бил много земен човек. "По никакъв начин не изглеждаше да е притеснен и не се е движеше с охрана".

"Чух много ясно три изстрела. Беше около 7 вечерта", коментира пък съсед на застреляния бизнесмен.

Униформените са иззели всички записи на камери от района. В момента те се преглеждат в СДВР.

Търговската марка "Агресия” е създадена в началото на 90-те години. Фирмата на Антов се занимава с производството на мъжки официални облекла и работи с най-известните модни компании в света като "Ив Сен Лоран", "Лакост", "Пиер Карден" и др. Около името му няма скандали.

Това е вторият подобен инцидент в София от началото на месеца. Само преди ден в столицата беше застрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов, свързан с бившата силова групировка ВИС.

mediapool.bg