Кламер БГ - Новини: Убийство от ревност е сред версиите за убийството на млад мъж в Сливен

Убийство от ревност е сред версиите за убийството на млад мъж в Сливен

България

|
Нед, 31 Окт 2021г. 18:35ч.
Убийство от ревност е сред версиите за убийството на млад мъж в Сливен

Убийство от ревност е сред версиите за убийството на млад мъж в Сливен

Убийство от ревност е сред версиите, по които работи сливенската полиция, разкрила тежкото престъпление в петък. Това съобщиха на извънреден брифинг в неделя говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева и директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков, предаде БТА.

30-годишен мъж бе задържан за жестокото убийство на свой връстник, като сред другите работни версии са скандал или бизнес отношения.

Полицаите са започнали работа по случая на 29 октомври след сигнал, подаден около 21.30 часа, за намерен мъж в безжизнено състояние с прободни рани по тялото и врата. Той е открит в лек автомобил, паркиран в района на площад "Стоил войвода", в близост от Текстилната гимназия в Сливен.

Според близките на жертвата причина за убийството е момиче, с което той имал връзка. Извършителят го заплашвал многократно да прекрати отношенията си с нея.

На 29 октомври вечерта младият мъж излязъл да чака приятелката си, когато бил нападнат с нож в лекия си автомобил.

Младият мъж няма криминални регистрации, бил е спортист. Извършителят - мъж на 30 години от Сливен, е задържан на 30 октомври в резултат на бързите действия на сливенската полиция със съдействие на служители от "Експертна криминалистическа дейност" към ГДНП-София.

Той е бил открит в дома си, не е оказал съпротива. Задържаният не е криминално проявен, има регистрация за управление на МПС след употреба на алкохол.

Двамата мъже са се познавали, казаха още от полицията. Прокурор Белева съобщи, че между тях е имало спорове от личен характер. Задържаният е дал обяснения и е направил до известна степен самопризнания. Извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление - умишлено умъртвяване по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Наказанието за това е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Задържан е за 72 часа, като предстои утре прокуратурата да поиска постоянна мярка за задържане.

mediapool.bg