Кламер БГ - Новини: Тръмп тръгна към нов мандат с рефрена: Всички ни завиждат, а демократите ще ни унищожат

Тръмп тръгна към нов мандат с рефрена: Всички ни завиждат, а демократите ще ни унищожат

Свят

|
Ср, 19 Юни 2019г. 12:52ч.
Тръмп тръгна към нов мандат с рефрена: Всички ни завиждат, а демократите ще ни унищожат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално откри кампанията си за втори мандат на президентските избори през 2020 г. с добре познатите рефрени да направи Америка велика и да изсели незаконните имигранти

"Ако искате да приключите с тази корумпирана система веднъж завинаги, елате на 3 ноември и гласувайте, гласувайте, гласувайте", заяви републиканецът пред близо 20 000 свои привърженици, събрали се в спортна зала в Орландо, щата Флорида.

"Един път го направихме и сега ще го повторим. И този път ще доведем нещата до край", допълни той.

Според предварителните прогнози обаче Тръмп изостава значително пред възможните кандидати на Демократическата партия и най-вече от бившия вицепрезидент Джо Байдън.

"Ние ще продължим да правим Америка отново велика и после наистина ще запазим Америка велика", заяви Тръмп, а симпатизантите му скандираха "Още четири години! Още четири години!".

"Целият свят завижда"

Още в началото на речта си президентът похвали доброто състояние на американската икономика.

"Нашата страна напредва, процъвтява, сега е в пълен растеж, лети към нови невероятни върхове", каза Тръмп.

"Целият свят завижда на нашата икономика, която е може би най-добрата икономика в историята на страната ни", добави той под бурните овации на привърженици си в зала "Амуей център".

В речта си Тръмп обрисува тревожна картина на това, как ще изглежда животът ако той загуби изборите догодина, отбелязва Асошиейтед прес.

"Демократите искат да ви унищожат"

Той обвини критиците си в "неамериканско поведение" и уверявайки тълпата, че демократите "искат да ви унищожат, искат да унищожат нашата страната такава, каквато я познаваме".

По думите на Тръмп, демократите радикално ще променят Съединените щати и ще се опитат да легализират мигрантите, влизащи през южната граница, за да могат те да гласуват и да засилят политическата база на Демократическата партия, предаде Ройтерс.

Президентът се оплака, че е бил "изложен на атаки още от първите дни" на управлението си от "медии, съобщаващи фалшиви новини" и "незаконен лов на вещици".

"Никой не е бил по-твърд към Русия"

Тръмп отбеляза, че е укрепил въоръжените сили, наложил е санкции на Русия и е дал алтернативни източници за доставка на енергоносители на цяла Европа, което е създало много сериозна конкуренция за Русия.

"Никой не е проявявал по-голяма твърдост спрямо Русия от Доналд Тръмп", добави президентът, цитиран от ТАСС.

Той повтори известните си позиции за Иран и Израел, защитавайки решението си да премести американското посолство в Ерусалим, съобщи Франс прес.

"Ние подновихме приятелските си връзки с нашия скъп съюзник, Държавата Израел", заяви Тръмп под аплодисментите на събралите се.

Относно Иран американският президент отново осъди "катастрофалното" споразумение за ядрената програма на Техеран, от което той изтегли САЩ през 2018 г. и увери, че е наложил "най-тежките санкции, прилагани някога срещу първата държава кръстник на тероризма в света".

Тръмп обеща, че по време на мандата му САЩ ще се справят с рака и СПИН и ще подготвят пътя за изпращане на американци на Марс.

На митинга говори и съпругата на президента, Мелания Тръмп, предаде Франс прес.

"Аз се гордея с всичко, което моят съпруг /.../ направи от името на американския народ за толкова кратко време", заяви бившата манекенка, която увери, че е очарована от идеята да бъде Първата дама още шест години.

mediapool.bg