Кламер БГ - Новини: Тръмп за климатичните изменения: "Накрая ще има захлаждане"

Тръмп за климатичните изменения: "Накрая ще има захлаждане"

Свят

|
Вт, 15 Септ 2020г. 12:34ч.
Тръмп за климатичните изменения: "Накрая ще има захлаждане"

Американският президент Доналд Тръмп омаловажи притесненията във връзка с климатичните изменения, като заяви, че накрая "ще има захлаждане", предаде Франс прес.

Тръмп каза това на информационна среща в Калифорния, посветена на пожарите, които опустошават западното крайбрежие на Съединените щати от над една седмица.

"Накрая ще има захлаждане", увери Тръмп в рамките на обмяна на гледни точки с Уейд Кроуфут, представител на службата за защита на природните ресурси на Калифорния, базирана в Сакраменто.

"Не мисля, че науката наистина знае" какво се случва, каза още президентът републиканец, който често изразява скептицизма си във връзка с климатичните изменения.

"Всъщност няма да има захлаждане, господин президент", реагира в Туитър Кроуфут на изказването на Тръмп.

Губернаторът на щата Калифорния Гавин Нюсъм подчерта пред американския президент, че климатичните промени влошават убийствените пожари в щата, предаде Франс прес.

Нюсъм разговаря с американския президент в Сакраменто. "Наблюдаваните доказателства говорят сами по себе си: климатичните промени са реални и влошават пожарите", подчерта Нюсъм.

От своя страна Тръмп каза, че трябва да се положат още много усилия по отношение на управление на горите.

"Това са едни от най-големите пожари, които сме виждали някога и имаме много да вършим по отношение на управление на горите. Очевидно управлението на горите в Калифорния е много важно и това касае сега и Вашингтон и Орегон", заяви милиардерът.

После той говори и за изсъхнали дървета, които ставали като кибритени клечки и можели дори да се взривят на места, където не минавала повече вода.

Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън обвини Тръмп, че е "климатичен пироман", защото отрича реалността на климатичните промени, отчасти отговорни за пожарите, които опустошават западни щати като Орегон и Калифорния.

"Ако дадем на един климатичен пироман още четири години в Белия дом, защо да се чудим тогава, че Америка е обхваната от още повече пламъци", заяви бившият вицепрезидент на САЩ в реч, която произнесе на открито в Уилмингтън в щата Делауеър, в който живее.

mediapool.bg